A módszer lényege

Lélekben és fejben tisztán, és minden mást kizárva, Rád koncentráló, fókuszált figyelemmel vagyok Veled, amikor találkozunk. Ez a hozzáállás segít Neked abban, hogy kihozz magadból olyan rejtett értékeket, tulajdonságokat és megoldásokat, amikről talán nem is tudtad, hogy Benned vannak. Válaszokat találsz és felismerésekre jutsz, rádöbbenhetsz valódi szükségleteidre és természetedre. Ezen az úton leszek a kísérőd és támogatód.

A módszer lényege a személyre szabottság. Természetesen kulcsfontosságú lesz köztünk a kommunikáció, de nem csak a kimondott szavaidra figyelek. Lehet, hogy Veled társasjátékozni fogok vagy verseket olvasunk, mert számodra ez segít abban, hogy meghalld Magad. És az is lehet, hogy mégis alkalmazunk olyan konkrét megoldást, aminek neve, határai, keretei vannak, mert Neked arra van szükséged.

Milyen élethelyzetekben fordulhatsz hozzám? Kattints ide!

Mitől különleges?

Joggal kérdezheted: miért fordulnál hozzám, amikor látszólag semmi különleges nincs a módszeremben?

1. Hiszen a barátaiddal is tudsz időt tölteni, közös tevékenységekben részt venni, amitől jól érzed magad.

Ha így van, akkor szerencsés vagy, és bizonyára nincs is hiányérzeted a hétköznapokban. De az emberek szükségszerűen elsődlegesen a saját ÉLményeiket keresik, és keveseknek adatik meg, hogy olyan barátok veszik körül, akik időről időre az ő teljességére, ÉLménykeresésére összpontosítanak.

A velem töltött időben mindig Te vagy a figyelem középpontjában, és az lesz a cél, hogy  megismerd önmagad és a valós igényeidet.

___________________________________________________

2. Hiszen egy kineziológushoz, masszőrhöz, természetgyógyászhoz és más szakemberhez is elmehetsz, akik szintén tudnak segíteni abban, hogy jól érezd magad.

Ha számodra ezek a segítők megoldást nyújtanak arra, hogy a hétköznapokban tartósan jól érezd magad, akkor használd ezt a lehetőséget! Ha viszont azt tapasztalod, hogy csak ideig-óráig vagy jól a velük történt találkozás után, akkor lehet, hogy mégis csak tudok Neked újat tanítani.

Célom az, hogy rájöjj, hogy ÖNÁLLÓAN, mások aktív segítsége nélkül hogyan érezheted jól magad a mindennapok során.

___________________________________________________

3. Hiszen másokkal is tudsz beszélgetni.

Ha van olyan személy a környezetedben, aki teljes odafordulással, elfogadással, de objektivitással tud Téged – és valamennyi rétegedet – szemlélni, ráadásul bátran ad támogató visszajelzést külső szemmel, és ezáltal segítségedre van abban, hogy tudatosan haladj önmagad megismerésének útján, akkor nagyon szerencsés vagy. Ha viszont úgy érzed, hogy senki nem ért meg igazán, nem tudsz megnyílni, vagy mindig több figyelmet vár tőled a környezeted, mint amit kapsz, akkor szívesen megmutatom Neked, milyen érzés, amikor igazán érdekelsz valakit, amikor egy beszélgetésnek az a legfontosabb célja, hogy Neked jobb legyen, de nem azzal a távolságtartással és zártsággal, amit általában a segítő szakemberektől megszokhattál.

A módszerem lényege a szerető rálátás. Elfogadással és teljes odafordulással vagyok jelen, amikor találkozunk, és segítek ráeszmélni és észrevenni, hogy mik a valós igényeid, mire van szükséged ahhoz, hogy jól érezd magad az életedben. Támogatlak abban, hogy megtaláld a kulcsot a számodra élhető és élvezhető mindennapokhoz, hogy közelebb kerülj önmagadhoz.

 

Folyamatos változásban

Tapasztalatom szerint, akkor jó egy segítő módszer, ha adaptív, egyéniesíthető, személyes kapcsolattal van jelen, a szabadság és a függetlenség irányába mozdít, tapasztalati úton visz előre.

Eszerint próbállak támogatni abban, ami a célod.

Örülök a folyamatos visszajelzésnek, hogy mennyiben felel meg számodra, amit kapsz és mit várnál másként. Ha úgy könnyebb, írásban!

Mert a haladás csak így lehetséges. Számodra és számomra is.

A hangulati, érzelmi hullámzások rendkívül nagy amplitúdókkal tudnak jelen lenni az utunk során, különösen az elején, amikor elkezdünk magunkkal mélyebben foglalkozni. Ezek a hullámzások idővel egyre enyhébbek, egyre ritkábbak lesznek, és csupán azt jelzik: ismét változom, sikerült olyan pontot találnom magamban, amivel dolgom van, és ez a belső munka zajlik.

ÖNállóan

Fontos számomra, hogy önállóan és bármikor alkalmazható eszközeim vannak arra az esetre,  ha a harmónia megbomlik vagy megbomlása „fenyeget”.

Korábban mindig kívül kerestem a megoldást, azonban ez azt is jelentette, hogy ha éppen nem tudtam segítséget igénybe venni, akkor védtelennek, esetleg tehetetlennek éreztem magam. Ma már tudom: nem a saját kezemben volt a jól létem kulcsa. Viszont azt is tudom, hogy csak így kezdődhetett el az a folyamat bennem, aminek eredményeképpen ma már meg tudom oldani magam azokat a nehézségeket, amik lelki, szellemi síkon jönnek létre, és a fizikai síkon manifesztálódnak.  Külső segítség nélkül soha nem jutottam volna el idáig! Ezért azt gondolom, számtalan módszer és sokféle segítő támogatás alkalmas arra, hogy életminőségünk javítása irányába mozduljunk, ugyanakkor nagyon fontos, hogy csak addig és úgy használjuk ezeket, amíg valódi támogatást jelentenek, azaz a szabadság megélése felé mozdítanak. Vannak olyan helyzetek, amikor nincs is lehetőség a segítség igénybe vételére.