Érezd jól magad az életedben!

Végső soron mindannyiunk célja ez: jól érezni magunkat az életünkben. Hívhatjuk boldogságnak, elégedettségnek, hálának, de minden megnevezésnek egy olyan belső harmónia és nyugalom a gyökere, ami teret enged az életörömnek és kellően stabil ahhoz, hogy az időnként szükségszerűen bekövetkező kibillenést is elviseli.

Meggyőződésem, hogy bár vannak generikus feltételei annak, hogy jól érezzük magunkat az életben, de mindenkinek egyedi és egyéni, sőt akár időről időre változó a receptje ehhez. A közös utunk célja, hogy szépen lassan rájöjj, a jelenedben Te mitől érzed igazán jól magad.

Szívesen melléd szegődöm ebben a kísérletezésben, mert egyedül nehéz elindulni, jó valakivel megosztani ezt utat, aki külső szemlélőként teljes figyelmével és szakértelmével reflektál Rád, és mert eleinte talán furának találod a lépésenként kirajzolódó utat.

 

Milyen élethelyzetekben
tudlak támogatni?

ÉLmények

Mindannyian arra vágyunk, hogy élhető, élvezhető életünk legyen. Ennek eléréséhez a lehetőségek száma végtelen.

Vannak jól bevált ÉLmények, amik – annál fogva, hogy bizonyos szempontok szerint ugyanúgy vagyunk összerakva, mi emberek, – a legtöbbünknek jó közérzetet eredményeznek. De lehet, hogy Te még sosem próbáltál ezek közül semmit. Vagy csak nagyon régen, gyermekkorodban.

Vannak különleges és egyedi ÉLmények, amik nem nevezhetőek átlagosnak, és a többség számára kevésbé vonzóak, de  számodra töltőerővel bírnak.

Miután megismertük egymást, és kialakult egy kölcsönös bizalom, körüljárjuk az aktuális élethelyzetedet, és ha arra van szükséged, akkor készítünk Neked egy ÉLmény tervet annak érdekében, hogy elindulhass felfedezni önmagad, az igényeidet, és esélyt adj magadnak, hogy jól érezd magad az életedben. Ez segít abban, hogy a benned zajló folyamatok nehézségét ellensúlyozd, a közös munkánk során adódó szükségszerű megtorpanásokat meghaladd, és meglásd, megtapasztald a lehetőségét és időnkénti szükségét egy könnyedebb, lazább létezésnek.

 Íme néhány példa, amikor érdemes felkeresned:

Önismeret, önreflexió, önfejlesztés vágya – szeretnéd jobban érteni a működésedet, szeretnél mélyebben és az évek során rárakódott elvárásoktól mentesen kapcsolódni önmagadhoz, ha úgy tetszik, közelebb kerülni a valódi önmagadhoz, aki valahol útközben elveszett, elfedődött, elfelejtődött, és arra vár, hogy végre ismét szerephez jusson.

 • Változások, élethelyzetek kényszerű vagy önkéntes módosulása, küszöbhelyzetek – újra kell rendezni soraidat, újra strukturálni a hétköznapjaidat, és ránézni, hogy ki vagy Te valójában, milyen céljaid vannak az életedben.
 • Kamasz- és fiatalkori megélések – az új életszakaszból adódó változások kapcsán felmerülő külső és belső megélések validálása, átbeszélése, sarokpontok megtalálása.
 • Testtel kapcsolatos veszteségek – idő előtt mulandósággal szembesülés,  krónikus betegségek, súlyos műtétek, szerv- és funkcióvesztés akár fiatalkorban, testalkat, testkép megváltozása, idősödésből adódó nehéz érzések, változókori nehézségek.
 • Introvertált (vagy ambivertált) működésből adódó nehézségek – extrovertált környezettel  való nehéz megküzdés, bármilyen gyökerű meg nem értettség vagy kirekesztettség érzése, kapcsolati diszharmóniák, a „normalitás” érzésének hiánya.
 • Bármilyen veszteség, gyász – elhunyt szeretted elvesztésén túl gyászszituáció alakulhat ki emberi kapcsolatok, házi kedvenc, különféle szerepek, már soha meg nem valósuló lehetőségek, elmulasztott beszélgetések, vagyis bármi kapcsán, amivel kapcsolatban hiányérzet vagy kellemetlen ürességérzés van Benned.
 • Stressz – stresszkezelési és pszichés okokból származó alvási nehézségek, állandó feszültség, türelmetlenség, gondolati loop-ok, munkamánia, túlterheltség, kiégés veszélye.
 • Az élet nagy kérdéseinek felbukkanása – spirituális válság, elbizonytalanodás az eddigi hitrendszereidben, félelem az elmúlástól, haláltól, veszteségektől, életszakaszok lezárása és kezdete.
 • Idősödéssel, időskorral kapcsolatos bizonytalanságok, félelmek – a hétköznapok átalakulása, a funkcióvesztéstől, betegségtől, haláltól való félelem megjelenése esetén, aktív idősödés támogatása.
 • Szülői szereppel kapcsolatos nehézségek – akár saját, akár nevelt gyermek esetében, esetleg autizmussal élő és ADHD-s gyermekekkel való kapcsolódáskor.
 • Életközepi válság (midlife crisis) – általános elégedetlenségérzet, munkában, kapcsolatokban felbukkanó hiányérzet, a „Tényleg csak ennyi?” és az „Igenis többet akarok!” gondolatai.
 • Életkezdeti bizonytalanság (quarter life crisis) – a saját életúton való elinduláshoz és eligazodáshoz támaszkeresés, a világ jelenlegi működésével, folyamataival kapcsolatos ellenérzések.
 • Karrier, karrierváltás – a személyiséghez és aktuális élethelyzethez megfelelő munka és hivatás definiálása, erősségek feltérképezése karriercoaching eszközökkel, aktuális munkában rejlő kiteljesedési lehetőségek megtalálása.
 • Közép- és felsővezetői kihívások – a vezetői szerep magányosságából adódó nehézségek, a people management kimerítő részével való megküzdés, vezetői elakadások, mintázatok felismerése, tisztázása, vállalati környezetben való létezés kihívásai.
 •  Általános nyugtalanságérzet, kiégés, kimerültség, kiábrándultság, akár testi tünetekkel – magánéletben vagy munkával kapcsolatosan fennálló állandó fáradtság, örömvesztés, céltalanság, pszichoszomatikus tünetek. 

Bármivel fordulsz hozzám, LEGFŐKÉPPEN a BESZÉLGETÉS lesz az, ami RÉVÉN megismered önmagad, ráébredsz saját működésedre, és megérted, hogy mire van szükséged valójában, így MEGTANULOD, HOGY MITŐL ÉRZED JÓL MAGAD.